12 Mart 2012 Pazartesi

Sanatsal Bir Cumartesi

10.03.2012 11:00 :
Cumartesi ilk durak Nişantaşı'ndaki Delicatessen.
Peynir ve şarküteri tabaklari gercekten cok leziz, tatlılar göz alıcı ve cok geniş bir şarap menüsü var. Rozbifli sandwichi de muhakkak denemek lazım.


10.03.2012 13:00 :  Bu muhteşem kahvaltıdan sonra, hemen Delicatessen'in yanında ki Chalabi Art Gallery'de Bennu Gerede'nin Kiss & Bett sergisini geziyoruz.
Fotoğrafcı, geleneksel Yağlı Güreş müsabakasında çektiği resimleri Swarovski kristallerini kullanarak süslemiş ve resme üçüncü boyut katmış.



Galerinin alt katında Hakan Ada'nın resimleri yer almakta. Bu genç sanatçının resimlerine hayran
kaldım.

 


10.03.2012 14:30 :
Istanbul Modern'e geçiyoruz.
La La La Insan Adımları & Dünden Sonra sergilerini gezmek amacımız. Halim kalırsa Van Gogh Alive'a da girmek istiyorum ama önündeki sırayı görünce vazgeçiyorum.
Önce Loft'ta birer kadeh saraplarımızı icip biraz boğazı izliyoruz.


Ilk olarak Boijmans Van Beuningen Müzesi Koleksiyonundan oluşan La La La Insan Adımlarını geziyoruz. Sergi adını Kanadalı dans kumpanyası La La La Human Steps’ten ödünç alıyor. Günümüz insan ilişkilerini merkezine alan sergide kumanyanın Amelia adlı modern dans performansı gösteriliyor. 28 sanatçının resim, çizim, yerleştirme, baskı, fotoğraf ve videolarından oluşan 53 çalışmaya yer veriyor.
Beni çok etkilemeyen bu sergiden sonra Dünden Sonra adlı fotoğraf sergisini gezmeye başlıyoruz. Müzenin kuruluşundan bu yana oluşturduğu fotoğraf koleksiyonundan bir seçkiyi izleyicilerle buluşturan bu sergide kendimden birşeyler buluyorum.

Jak Baruh 
                                 


                                      

Şahin Kaygun


 
'Mavinin Ölüme Gülüşüdür',1984

'Arayış', 1985

Arif Aşçı

Birecik/Urfa,2001

Cem Turgay
Ayna

Av

Paul McMillen

 Bedenimin Değişik Yerleri